Iskolákra szabott hangrendszerek a 21. század digitális oktatásáért

 

100 évvel ezelőtt még a frontális oktatás volt az egyetlen út a tudás átadására. Napjaink igényei viszont az általános iskolától az egyetemi szintig megkövetelik a digitális oktatást, az elektronikai eszközök nyújtotta lehetőségeket. Telepített hangrendszereink színvonalasabb tanítást tesznek lehetővé, mivel a home schoolban vagy a hibrid oktatásban is jól hasznosítható technikai hátteret biztosítanak. Ezt pedig a diákok is értékelni fogják. Jól hangzik ugye?

Adja meg intézménye adatait és a MONACOR felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy felmérjük igényeit és kötelezettség nélkül, díjmentesen javaslatot tegyünk a hangosítási lehetőségekre.

Teljes körű hangtechnikai szolgáltatásunkat ajánljuk megbízóiknak.

 

 


 

Miben állunk az Önök rendelkezésére?

 


Tervezés, szaktanácsadás:A helyszíni felmérés során az intézmény igényei, adottságai és az iskola anyagi lehetőségei alapján szakértőink javaslatot tesznek a kiépítendő rendszerre.  

 


Telepítés és üzemeltetés a helyszínen: a professzionális hangtechnikai telepítők országos hálózatával együttműködve átfogó támogatást nyújtunk. Kiépítjük a kiválasztott rendszert, de az üzemeltetésében, karbantartásban is segítséget nyújtunk.

 


Mindent egy forrásból:megbízóink igényeihez igazított, könnyen használható megoldásokat dolgozunk ki, amelyek a kábelektől a hangszórókon és keverőkön át az erősítőkig minden eszközt tartalmaznak. 4300 darabos termékpalettánkról az intézmény egyedi adottságainak és a megrendelő elvárásainak leginkább megfelelő, a legjobb ár-érték arányú hangtechnikai megoldásokat kínáljuk.

 

 

 

Iskolarádiótól az indukciós erősítőig

 

Az iskolai hangrendszerek kapcsán a legtöbbeknek az iskolarádió jut eszébe. Nem is tévedünk nagyot, még ha az utóbbi időben erősen vissza is szorult ez az audio rendszer. A hibrid oktatásnál és a pandémia elmúltával a hagyományos tanításhoz való visszatérés idején azonban újra hasznát vehetik ennek az intézmények a különféle közlemények, szórakoztató tartalmak és egyéb információk nagy tömeghez történő egyidejű eljuttatásával. Külön előny, hogy rendszereink bármilyen külső jelforrásra csatlakoztathatók.

A vígjátékok “eposzi kelléke” az iskolai ünnepségek amatőr hangosítása, a hallhatatlan igazgatóval vagy éppen a visszhangos beszédekkel. A MONACOR ügyfeleivel ez nem fordulhat elő. Kínálatunkban vezetékes és vezeték nélküli mikrofonok, professzionális, különböző teljesítményű hangfalak, vezetékek, erősítők, keverők garantálják a tökéletes hangzást.

Audio rendszereinknek a szakkör jellegű tevékenységeknél (énekkar, színjátszókör stb.) vagy a speciális technikai hátteret igénylő oktatásnál (nyelvóra, nyelviskola) is hasznát vehetik az intézmények. A szabadidős tevékenységek (kirándulás, táborok) szervezéséhez ajánljuk nagy teljesítményű, akkumulátoros mobil hangszóróinkat, megafonjainkat, amelyek tetszőleges helyszínen teszik lehetővé a hang továbbítását.

A hallássérült illetve a csökkent hallású diákok oktatását is vállalló intézmények esetében indukciós erősítőinkre hívjuk fel a figyelmet. Ezek a hallókészülékekhez továbbítják a hangforrásból érkező jeleket, jelentősen megnövelve az audio élményt.

 

 

 

 

Szeretne többet megtudni az iskolák és oktatási intézmények számára készített megoldásainkról?

Velünk hallható előnyre tehet szert.

 

Hangtechnikai megoldásokat keres iskolája, egyeteme vagy oktatási intézménye számára? Csak adja meg adatait, és a MONACOR csapat egyik tagja felveszi Önnel a kapcsolatot: kötelezettség nélkül, díjmentesen.

 

 

Az Ön által továbbított adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően a legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Az információkat nem továbbítjuk illetéktelen harmadik feleknek! Csak akkor dolgozzuk fel és használjuk fel az Ön személyes adatait, ha az szükséges a megkereséshez.

 

A pandémia felgyorsítja a digitalizációt. 

 

A COVID-19 járvány egyértelműen megmutatta, hogy az iskolák és a tanárok gyakran nincsenek felkészülve a digitális tanulás kihívásaira. Az auditív órák szempontjából elengedhetetlen, hogy az iskolák megfelelő felszereléssel rendelkezzenek megfelelő digitális eszközökkel. Gyakran előfordulhat, hogy az iskolák további forrásokat igényelnek a digitális eszközökkel való megfelelő felszerelés érdekében. 

 

 

 

 

 

Hogyan alkalmazzuk a PA rendszereket az osztályteremben?

Az MKS-232/WS PA hangszórókkal az egész osztályt lefedő PA rendszert lehet biztosítani. A kétutas hangszórók kiváló minőségű hangot biztosítanak, amely a helyiség minden ülőhelyén garantálja a legnagyobb beszédérthetőséget.

A kompakt és rendkívül helytakarékos SA-160BT mini-erősítő 60 W-os kimenettel rendelkezik, amely két csatornára van elosztva, és lehetővé teszi a vezeték nélküli adatátvitelt Bluetooth-on keresztül. Az egyes összetevők egyszerű és intuitív működésének köszönhetően bármely felhasználó könnyedén tudja működtetni a rendszert.

 

 

 

Az oszlopos hangszórók pontos hangsugárzást biztosítanak az előadótermekben 

 

Az ETS-360TW/WS csúcskategóriás oszlopsugárzók hihetetlenül dinamikus és kiegyensúlyozott hangzással bírnak, bármilyen hallgatási helyzetben biztosítják a lehető legnagyobb beszédérthetőséget, és így lehetővé teszik a koncentrált figyelmet akár több órán keresztül is.

A pontos hanglesugárzás és a zenére optimalizált frekvenciatartomány miatt az ETS-360TW/WS oszlopsugárzó sokoldalú felhasználásra alkalmas: előadásokhoz, kerekasztal-beszélgetésekhez, valamint háttérzeneként partikhoz is. Szükség esetén vezeték nélküli kapcsolatot is létre lehet hozni egy laptop és az audiorendszer között a WSA-10BT Bluetooth audiovevő segítségével. A jel erősítésének utolsó lépéseként a PA-1414MX előerősítő és a PA-2240 erősítő biztosítja a szükséges hangerőt.

 

 

 

 

© Képek forrása: LIGHTFIELD STUDIOS | contrastwerkstatt